Van Valetta naar Siracuse (Italië) en verder

  • Berichtcategorie:2008 Malta

De wekker gaat om 0600 en tegen 0630 is iedereen inderdaad ook uit bed (wat nog niet hetzelfde is als ‘wakker’). Toch niet slecht gegeven het afzakkertje (of twee) wat we gisterenavond nog genuttigd hebben. Tegen 0730 gaan de lijnen los en begint de reis terug naar Kroatië.

Valletta Port Control laat ons nog even wachten. Langzaam cirkelen we een paar keer door de haven terwijl zij bij de douane nagaan of we wel netjes uitgeklaard zijn. Dat is uiteraard inderdaad het geval, en tegen 0800 krijgen we toestemming om de haven te verlaten. Buiten het havenhoofd vinden we perfecte zeilomstandigheden. Een noordwesten wind, 15 – 18 knopen. Snel hijsen we dus de zeilen – na de rustige dagen in de haven snakt iedereen naar wat actie. De koers is 040, onze snelheid ligt tussen de 7 en 8 knopen.

Al na enkele uren zitten we alweer in onze vaste zeeroutine. We krijgen na een paar uur nog even gezelschap van een vermoeide duif die duidelijk te ver van het vasteland is afgedwaald. Hij 9of zij) gebruikt ons voordek om uit te rusten. Maar voor de rest zien we alleen onszelf en een enkel schip aan de horizon.

We zien deze dag ook veel zeeschildpadden. Het is best lastig om er een paar te fotograferen: zij zijn klein en langzaam, en wij schieten er met een behoorlijke vaart voorbij.

Later die dag valt de wind weg, om vervolgens vanuit het noordoosten te gaan waaien. Weer pal op onze boeg, dus de motor brengt uitkomst. Vanwege deze wind maken we tegen de avond een tussenstop in Siracuse op Sicilië. Voor later die nacht wordt er een gunstige wind voorspeld, dus we zijn van plan om rond 0200 weer te vertrekken. Tijd voor een etentje, en een paar uur slapen voordat het wachtritme ons slaapritme weer gaat overheersen.