Op zee en in Crotone

  • Berichtcategorie:2008 Malta

Om 0600 verlaten we de haven van Roccella Ionica. Het is een erg rustige morgen, zonnig, warm, een vrijwel rimpelloze zee en (helaas) geen wind. Dat laatste verandert gelukkig snel, na enkele uren hebben we een wind van 15 – 20 knopen uit noordelijke richting en zeilen we met een prettige snelheid.

Onze eerste bestemming vandaag is Crotone, aan de Golf van Taranto, om brandstof in te slaan voor de laatste etappe. Daarna zullen we koers zetten in oost-noord-oostelijke richting Capo Santa Maria de Leuca, de zuidoostelijke punt van Italië.

Tegen het middaguur draait de wind naar zuid-zuidwest en neemt toe tot 25 – 30 knopen. Uitstekend zeilweer! We komen tegen 1430 aan in Crotone, waar we helaas ontdekken dat het tankstation pas om 1530 opengaat (siesta…). We gebruiken de beschikbare tijd om een grote pan kip-kerrie te koken voor het avondeten, het stadje is namelijk volledig uitgestorven en alles is gesloten.

Als we tegen 1600 uit Crotone vertrekken, vergeten we bijna één van onze bemanningsleden. Hij was nog even snel de wal opgegaan om het vuilnis weg te gooien. Gelukkig ontdekken we hem op de kade net voordat we de haven uitdraaien.

In de uren daarna krijgen we weer verschillende malen bezoek van groepen dolfijnen. Na het avondeten, tegen 1900, gaat het wachtsysteem weer draaien. Mijn team heeft wacht van 1900 – 2100. De duisternis valt nog steeds vrij vroeg, en het is een prachtige maanverlichte nacht nu de maan bijna vol is. Onze koers is 055, de wind is 20 knopen uit zuidoostelijke richting.