Lučice (Brač) – Luka Tiha (Hvar)

De lange dag gisteren wreekt zich. We doen het kalm aan vandaag. Dat betekent ook een korte zeiltocht. We lichten rond 10:30 uur het anker. Buiten de baai staat een wind van 8 – 12 knopen uit NNO. We zeilen in ZO richting, koers 150 graden. Na een klein uurtje draait de wind naar ZZW en wordt zwak. Rond 12:00 uur varen we Starogradski Zaljev binnen. Dat is de diepe baai aan de NW-zijde van het eiland Hvar waar aan het einde de plaats Stari Grad ligt.

Aan de noordzijde van de baai vinden we Luka Tiha. Een verzameling grotere en kleinere baaien waar het goed toeven is. Rond 13:00 uur gooien we ons anker uit in één van die inhammen. De rest van de dag houden we ons bezig met zwemmen, luieren en lezen. De zeewatertemperatuur is 24 graden.

In de loop van de middag komen er nog een drietal jachten bij, maar echt druk wordt het niet. Indrukwekkend is wel het schouwspel tegen het begin van de avond. Aan de andere kant van Hvar woedt een bosbrand. Al snel komen er twee blusvliegtuigen aan die ruim een uur actief blijven. Ze gebruiken Starogradski Zaljev om water te scheppen, draaien met daverende motoren over ons hoofd en duiken over de bergkam heen om hun lading op het vuur te gooien.