Uvala Šešula (Šolta) – Marina Kaštela (Split)

We halen rond 08:00 uur het anker op en varen de baai uit. Ook buitengaats is het vrijwel bladstil. We koersen in ONO richting langs de noordkust van het eiland Šolta. We ontbijten op ons gemak in de snel warmer wordende zon. Tegen 10:00 uur arriveren we in Rogač. Hier gooien we de dieseltank vol bij het tankstation. Minder dan 50 liter diesel in twee weken, dat is niet slecht.

Daarna verhuizen we naar een baai verderop in oostelijke richting: Uvala Nečujam. Tijd voor de laatste uurtjes zwemmen, snorkelen, zonnetje meepakken en lunchen. Dit is een prima baai voor dit doel. Groot, diep, en uitstekende ankergrond. We zijn duidelijk niet het enige schip dat deze baai voor dit doel gebruikt. Alleen in Bura zou ik hier niet willen liggen, daarvoor is de baai te open aan de noordkant.

Tegen 14:30 halen we het anker op en hijsen de zeilen. Buiten de baai staat een wind uit het noordwesten (Maestral), 10 – 12 knopen. Met een mooie 5 à 6 knopen varen we richting de ingang van de baai van Split en Marina Kaštela. Uit alle baaien en zeestraten om ons heen duiken zeiljachten op die dezelfde bestemming hebben. Dat levert prachtige vergezichten op: tientallen witte zeilen in een lang lint. Door de uitstekende zeilwind verloopt deze laatste reis alleen veel te snel: tegen 16:30 uur varen we, als onderdeel van het lange lint, Marina Kaštela binnen.