Luka Tiha (Hvar) – Marina Kaštela (Split)

De volgende ochtend worden we vroeg gewekt door de waterpolitie. En dat in deze uithoek. Ze controleren onze papieren en vooral ook de papieren van de boot. De afgelopen jaren is er veel illegaal gecharterd in Kroatië, en het lijkt erop dat dit nu eindelijk leidt tot meer controles.

In het gezelschap van een school visjes zwemmen we rond en vervolgens ontbijt. Daarna is het tijd om het anker op te halen voor de tocht terug naar Split. We halen rond 08:30 het anker op en hijsen direct de zeilen in 6 knopen wind uit NW. Buiten de baai neemt de wind toe tot 11 knopen en al snel passeren we Rt Kabal, de noordwestelijke punt van Hvar.

Met koers 320 gaan we richting Splitska Vrata, waar we tegen 11:00 uur arriveren. Daarna koersen we oostelijk naar Milna om de dieseltank bij te vullen. We hebben slechts 30 liter verbruikt en daar zijn we trots op. De tankstop duurt even, zoals gebruikelijk aan het eind van de charterweek is het erg druk.

Als we de baai van Milna weer verlaten laat de wind ons helaas in de steek. Op deze laatste dag worden we dus alsnog gedwongen om de motor te gebruiken. Het deert ons niet, we kunnen terugkijken op een prachtige zeiltocht. Eind van de middag ligt ons schip weer op de vertrouwde plek in Marina Kaštela en begint voor ons helaas de reis naar huis.