Luka Polače (Mljet) – Korčula

Vandaag is een rustige dag. ’s Ochtends gaan we met de bijboot naar de wal voor vers brood en sterke koffie. Vervolgens een langzaam ontbijt en pas tegen 10:45 halen we het anker op. In het kielzog van het grote motorjacht ‘Never Say Never’ varen we door de meest westelijke ingang van Luka Polače naar open zee.

Eenmaal buiten blijkt dat we eigenlijk nog te vroeg zijn, er is geen wind. Pas rond het middaguur steekt er een briesje op uit het zuiden, 4 knopen, en kunnen we de zeilen hijsen. In het daaropvolgende uur draait de wind iets meer naar ZW en neemt toe tot 5 – 7 knopen. Wij koersen 315 richting Korčula. Tegen 14:00 uur zijn we 1 NM ten oosten van het eilandje Bisače, bij de ingang van het Peljeski Kanal. We zeilen tussen de eilandjes door en zien al snel Korčula verschijnen. Tegen 15:30 uur liggen we afgemeerd in de ACI Marina. Ook hier is niets veranderd, behalve de prijzen. Voor een nachtje met een schip van 10 meter betalen we 420 Kuna, ruim EUR 55.

We gebruiken deze stop om de voorraden aan te vullen en de was te doen. ’s Avonds gaan we lekker uit eten bij Adio Mare in de oude stad. Het valt ons op dat de jachthaven veel leger is dan we gewend zijn. De binnensteiger ligt niet eens helemaal vol, en aan de buitenste pier ligt maar een handvol schepen.