Lučice (Brač) – Split

De laatste dag, en we hebben geen zin om terug te gaan naar Split. Even overwegen we om dan maar richting Caraïbische Zee te varen, maar dat zou toch op wat problemen stuiten, vrees ik. Rond 10:30 uur verlaten we Lučice en varen in W richting naar Splitska Vrata. Er waait nog steeds Bura, 10 – 15 knopen uit NO. De zee is kalm.

Na het passeren van Splitska Vrata varen we verder in O richting, naar Milna. Rond het middaguur komen we aan bij het tankstation in dit dorp. Er gaat 65 liter diesel bij in de tank, en dat valt erg mee voor twee weken rondvaren. We zijn er overigens net op tijd – als wij weer naar zee steken, liggen er 5 jachten te wachten in de baai om bij te tanken.

Eenmaal weer op open water begint de wind geintjes uit te halen. Draaien van NO naar NW en erg variabel, tussen de 1 en 10 knopen. Dat is dus even dobberen. We doen nog even ‘wedstrijdje’ met enkele andere jachten (altijd spannend met 4 knopen wind), maar dat wordt wreed onderbroken als een andere charter zich niets van de regeltjes aantrekt en op de motor dwars langs de zeilende jachten vaart. Gelukkig trekt de wind nog wat aan, zodat we toch nog echt kunnen zeilen. Rond 15:30 varen we de haven van Split binnen. Tijd voor een biertje.