Trieste en (een poging tot) een zeilrace

  • Berichtcategorie:2003 Barcolana

Zaterdag overdag is het ‘aapjes kijken’. Het publiek loopt in steeds grotere getale over de kade terwijl meer en meer jachten de haven binnenlopen in verband met de race. Zaterdagavond liggen we uiteindelijk acht rijen dik in de haven. Inmiddels hebben we ook gezelschap van Matko en Emil.

Zondag is ‘racing day’. Alhoewel… Gegeven het totale gebrek aan wind is het meer ‘dobberdag’. Maar het is een fantastisch gezicht om bijna 2.000 schepen in de startbox klaar te zien liggen voor de start. En het is een nog veel fantastischer gevoel om er tussen te zitten. De meeste schepen verlaten de haven tussen 08:00 en 09:00 uur. Vlak voor vertrek krijgen we nog bezoek van een Kroatisch televisieteam en enkele journalisten van een zeilblad.

Iedereen probeert om 10:00:00 AM (de starttijd) zo dicht mogelijk bij de startlijn te liggen. Om niets aan het toeval over te laten kopen we een ander Kroatisch schip om met drie blikken bier: ze geven ons voorrang! Maar tegen 16:00 hebben we pas 7 van de 18 zeemijlen afgelegd. We kappen ermee en gaan een biertje drinken.