Header001 Banner
Toogle Left

Ahoy sailor!

'Sailing: The fine art of getting wet and becoming ill, while slowly going nowhere at great expense'

 

Je bent een zeiler en van plan om naar de Adriatische Zee te gaan, in het bijzonder naar de kust van Kroatië? Of je bent van plan om gewoon op vakantie te gaan in Kroatië? Op deze website vind je mijn belevenissen tijdens onze zeiltochten langs de Kroatische kust. Ook vind je hier veel algemene informatie voor vakanties in Kroatië, en specifieke informatie voor zeilers: over het klimaat, routes, zeekaarten en ankerplaatsen. Sinds de start in januari 2004 zijn hier al meer dan 400.000 bezoekers geweest.

De Kroatische kust wordt ook wel omschreven als de parel van de Middellandse Zee. Meer dan duizend eilanden, waarvan er minder dan honderd bewoond zijn, en de vele prachtige eenzame baaien en inhammen, maken dit tot het perfecte gebied voor een avontuurlijke zeiltocht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Kroatische kust erg populair is bij zeilers!

 

Zeiltochten

Hier vind je uitgebreide verslagen van onze zeiltochten langs de Kroatische kust tussen 2003 en 2011.

 

Klimaat, weer en wind

Nuttige informatie over het klimaat, de weersomstandigheden die je kunt verwachten en vooral ook de verschillende windsoorten die je tegen zult komen als je langs de Kroatische kust zeilt.

 

Nautische Kaarten

Hier vind je alles wat je wilt weten over de Kroatische nautische kaarten.